torstai 7. helmikuuta 2019

Pala elämää - blogi kuvakirjoiksi!

Mietin pitkään miten saisin vanhan blogini fyysisesti talteen. Tallensin siitä reilu vuosi sitten itselleni pdf tiedoston ja kyselin vähän hintoja, jos tulostuttaisin sen. Se homma kuitenkin jäi ja nyt viime kesänä aloitin näiden kuvakirjojen teon. Käytin niihin paljon blogini tekstejä, olin tosi tyytyväinen että siellä oli tärkeille kuville selityksiä sen hetkisestä. En olisi ikinä muistanu mitä juuri tietyissä kuvissa on tapahtunut, tai mikä sen hetken tapahtuma oli. Tein kirjoja 2011-2018 vuosilta ja yhtäkkiä huomasinkin että olin käyttänyt melkein kaikki blogini arkitekstit siihen!  


Näissä oli valtavasti hommaa ja kulutin monta tuntia kirjojen tekoon. Aloitin ekat pari kirjaa kesällä, jatkoin taas syksyllä ja loput kolme kirjaa tein vuoden lopussa. Tarkoituksena oli alunperin tilata 21x21 kirjat, samoin kuin lasten "ensimmäinen vuoteni" kirjat, mutta jostain syystä olinkin valinnut kirjoille kooksi 28x28! Oli pieni yllätys kun avasin paketin. Lisäksi olin positiivisesti yllättynyt miten hyvä laatu ifolorin kirjoilla oli. Olen aiemmat kirjat tilannut photoboxilta ja nyt päätiin suuren määrän ja kätevän ohjelman vuoksi tilata ifolorilta.

 Kirjoja tehdessä iski haikeus siitä miten paljon vietettiin aikaa lasten serkkujen kanssa. Vuosien saatossa se on vähentynyt aika hurjasti kaikkien arkikiireiden vuoksi. Onneksi ne hetket elää näissä kirjoissa <3
Minähän olen edelleen kerännyt teetettyjä valokuvia albumeihin. Nyt näiden kirjojen myötä päätin, että lopetan esikoisen ja perhealbumien täyttämiset. Tyttöjen omia täyttelen vielä parisen vuotta, jotta päästään suht. samaan mihin isoveljenkin albumeissa. Tästä lähtien keskityn näiden kuvakirjojen tekoon. Tarkoitus olisi tehdä joka vuosi yksi kirja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

3-vuotias neiti!

Tänään juhlittiin nyt virallisesti tämän pienen neidin 3v synttäreitä. Onhan niitä jo tässä kuukauden aikana juhlittukkin. Ensimmäisen kerra...